Usahawan Pi1M - Dshaz Printing

26 December 2016 | Profil Usahawan Tempatan

Dshaz Printing

 

NAMA : ABDUL HAKIM

UMUR : 28 TAHUN

ALAMAT PREMIS : NO 231 JALAN INTAN 10 BANDAR BARU TELUK INTAN

NO. TEL : 017-3450161

Hakim merupakan merupakan usahawan bumiputera yang berkecimpung dalam dunia usahawan sejak dari tahun 2015. Beliau membuka perniagaan yang menjual mencetak pelbagai jenis fabrik . Pada mulanya beliau hanya menjual cetakan kain ‘cotton’ sahaja, tetapi beliau kini sudah mula menjual pelbagai cetakan mahupun cenderahati hasil daripada cetakan kedai beliau. Selain itu, beliau juga mempromosikan perniagaan beliau kepada orang ramai melalui aplikasi Whatsapp.

Selain itu, Hakim juga berniaga melalui laman sosial instagram yang mana ianya mudah dan tidak mengenakan sebarang cas pengiklanan. Tambahan pula disebabkan kualiti kain yang bagus, permintaan dan pembelian terhadap perniagaan beliau semakin meningkat dikalangan pelanggan beliau itu sendiri.

Berikut merupakan senarai kain cetakan yang di lakukan beliau.

1) Baju koprat

2) Sulaman

3) Silk Skrin

4) Tshirt

5) Sticker plag

Setiap jenis baju dan kain yang dijual adalah dengan harga yang berpatutan dan mengikut harga semasa .Segala pertanyaan bolehlah hubungi beliau di nombor 017-3450161 atau boleh pergi terus ke premis beliau di No 231 Jalan Intan 10 Bandar Baru Teluk Intan, Perak.