Felda Bukit Tangga

Sabah

Ke PI1M Lain
Mengenai PI1M Kg Belatik:

Pusat Internet 1Malaysia Kg Belatik Kimanis Papar, Sabah mula beroperasi pada tahun 2013. Pusat ini menyediaakan sebanyak 20 biji komputer yang canggih serta beberapa kemudahan lain seperti mesin potostat, mesin print, laminate dan lain – lain lagi. 
Objektif PI1M Kg Belatik Kimanis Papar, bagi membantu masyarakat dan sekitar meningkatkan taraf sosial dan ekonomi di samping berpeluang menikmati faedah melayari Internet seperti yang dirasai komuniti bandar, sekali gus merapatkan jurang digital antara penduduk luar bandar dengan bandar.
Pi1M ini juga boleh membantu penduduk kampung kawasan sekitar yang menceburi bidang perniagaan dengan memasarkan produk keluaran mereka di laman Internet melalui tunjuk ajar daripada pihak Pi1M
PI1M mempunyai peralatan teknologi maklumat (IT) dengan penyambungan Internet yang menyediakan latihan dan penggunaan komputer kepada penduduk luar bandar. Serta penyambungan internet tanpa wayar (WIFI) di setiap kawasan kampung tanpa wayar (KTW)
Setakat ini, sudah mencecah 667 ahli berdaftar di sini dan lebih dari 30, 000 pengguna yang menggunakan perkhidmatan Pi1M sepanjang tempoh pembukaan pusat Internet 1Malaysia Kg Belatik Kimanis Papar.

Hadapi Masalah? Rujuk Panduan