Pelancongan & Rekreasi

1. Mendaki Gunung Lambak dan Gunung Berlumut

Gunung Lambak dan Gunung Berlumut adalah 2 buah gunung yang terdapat di Kluang.

-Gunung Lambak terletak hanya 10 km dari bandar Kluang, manakala Gunung Berlumut pula berada 30km dari bandar tersebut.
-Pengangkutan awam hanya ada di jalan utama ke dua-dua gunung tersebut. Namun jarak dari jalan utama ke kaki gunung agak jauh, terutamanya Gunung Berlumut.
– Anda digalakkan menggunakan kenderaan sendiri untuk ke sana. Jika tiada, boleh menyewa teksi yang terdapat di stesen bas Kluang. Kebanyakan teksi ini tambangnya mahal dan mungkin mencecah lebih RM30. Sila pastikan teksi tersebut datang semula mengambil anda untuk dihantar ke bandar.
– Anda perlu memperuntukkan lebih kurang 4 jam mendaki dan 2-3 jam turun ke kaki gunung bagi Gunung Berlumut. Manakala Gunung Lambak pula hanya 3 jam sahaja diperlukan bagi naik dan turun.
-Tiada permit diperlukan bagi mendaki Gunung Lambak. Tetapi untuk Gunung Berlumut, anda perlu mendaftar dengan pengurusan Gunung Berlumut sebelum melakukan pendakian.

2. TAMAN SRI LAMBAK YATI HOMESTAY

Homestay kami menyediakan sebanyak 3 bilik tidur dan 2 bilik air,katil queen size dan single size. Kami juga menyediakan 5 buah tilam tambahan dan 2 helai toto serta 10 biji bantal dan selimut juga disediakan. Boleh memuatkan 3 hingga 5 kereta dalam satu masa..ruang parking yang berbumbung disediakan. Kawasan kediaman ini terdiri dari kawasan yang berpagar penuh..keadaan jiran dan keselamatan adalah baik. Kemudahan di dalam rumah adalah lengkap..peti ais..television..iron baju..tempat menggosok..meja makan..kerusi sofa dan pelbagai lagi kemudahan disediakan..Sekeliling kawasan rumah dihiasi dengan taman lanskap yang menarik..pondok untuk bersantai dan tempat untuk membuat aktiviti BBQ jyga disediakan..

KESESUAIAN
Sesuai dijadikan tempat untuk berehat bagi mereka yang menjalankan aktiviti kerja kawin..majlis petunangan..menghadiri mesyuarat...ada kerja kontrak..dan kursus kursus jangka pendek dan sebagainya..amat bersesuaian kerana boleh memuatkan ramai orang dalam satu satu masa

LOKASI
Homestay ini berada di taman sri lambak..
10 min ke bandar kluang stesen kereta api dan stesen bus..
berdekatan dengan kedai runcit..seven eleven..food court dan bank islam..
15 min ke penjara kluang
30 min ke pusat rekreasi gunung lumut
8 min ke pusat rekriasi gunung lambak
10 min ke felda ulu belitong dan felda bukit tongkat
25 min ke bandar tenggara

HARGA

ISNIN -AHAD = RM100
mereka yang menyewa untuk tempoh melebihi 2 hari..harga boleh dirundingkan..

untuk maklumat lanjut boleh hubungi badrol hisham bin ibrahim 0197812544 atau whassup/weechat ke nombor 0193639485

Homestay near to:: 

Homestay ini berada di taman sri lambak..
10 min ke bandar kluang stesen kereta api dan 

© 2014 Semua Hakcipta Terpelihara.