Program Mangkuk Ramadhan

29 June 2016 | Berita Terkini

 Program Mangkuk Ramadhan Pi1M (f) jelai 4 telah diadakan pada 29 June 2016 iaitu pada hari Rabu. Program ini dijalankan bersama komuniti yang tinggal berdekatan PI1M (F) Jelai . Program ini bertujuan mengeratkan hubungan silaturrahim bersama komuniti setempat dan juga ahli PI1M. Selain itu, tujuan kami mengadakan Program Mangkuk Ramadhan ini juga adalah untuk mewujudkan semangat kerjasama dalam diri setiap ahli PI1M (F) Jelai 4. Program ini telah berlansung dari jam 10.00 pagi dengan kehadiran kaum ibu sekitar PI1M untuk menyediakan bahan-bahan masakan. 

                 

 

                                                                                                            Proses menyediakan bahan-bahan untuk masak bubur

 

Tepat jam 11.30 pagi selepas menyiapkan semua bahan masakan kami memulakan aktiviti seterusnya iaitu memasak bubur lambuk yang diketuai oleh Puan Zaiton ( Ketua Blok Perempuan, Blok 13) dan kaum ibu yang yang tinggal berdekatan Pi1M (F) Jelai 4.

 

                                                                                                                                    Proses memasak bubur lambuk

 

Pada sebelah petang setelah selesai memasak bubur lambuk kami membungkus sebelum diagih-agihkan kepada ahli PI1M(F) Jelai 4 dan komuniti sekitar. Proses membungkus bubur lambuk di bantu oleh GPW Felda Jelai 4. Tepat jam 5.00 petag kami mula mengagih-agihkan bubur lambuk tersebut. Program ini mendapat sambutan yang menggalakkan dari kaum ibu, GPW, masjid dan Belia Felda Jelai 4 untuk mengadakan aktiviti bersama kelak pada masa akan datang.

  


                                                                                 Proses membungkus bubur lambuk sebelum diagihkan.