Felda Bukit Tangga

Sabah

Ke Pusat Internet Lain

Pusat Internet 1 Malaysia (PI1M) merupakan kerjasama antara Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) , CELCOM dan NUSUARA Technologies Sdn. Bhd. Inisiatif daripada pihak-pihak tersebut dalam melaksanakan projek PJK, iaitu selaras dengan hasrat kerajaan untuk memastikan semua rakyat di negara kita tidak ketinggalan dalam bidang teknologi, komunikasi dan maklumat. 

Di samping itu, PI1M ditubuhkan untuk merapatkan jurang digital di kalangan komuniti setempat dalam pembangunan teknologi ICT. Dengan kata lain PI1M memudahkan penduduk mendapatkan kemudahan komputer dan internet. Malahan PJK turut menyediakan perkhidmatan pembelajaran kepada penduduk dengan pelbagai aktiviti harian seperti proses pembelajaran dan perbankan secara online.  

Pusat Internet 1 Malaysia Kg Airport, Kunak mula dibuka kepada orang ramai pada 23hb Oktober 2012. Selain itu, PI1M ini juga menyediakan kemudahan broadband terpantas di daerah Kunak dengan kelajuan di antara 3Mbps - 7 Mbps. Pendaftaran ahli hanya dengan kadar serendah RM5 berserta dengan kelas IT dan komputer secara PERCUMA
Hadapi Masalah? Rujuk Panduan