Easy Do It Yourself (DIY) Crafts

28 December 2016 | Berita Terkini

                                                                       

14 Dis 2016 (Rabu) – Pusat Internet 1 Malaysia (Pi1M) Gong Kepas telah menjalankan Program membuat kraf menggunakan 'ice-cream sticks' atau batang ais krim bersama ahli PI1M. Program ini bermula dari pukul 10.00 pagi sehingga 1.00 tengah hari. Program ini melibatkan komuniti sekitar Pi1M khususnya ahli dengan fokus utama murid dan pelajar sekolah yang sedang bercuti.

Program ini adalah bertujuan untuk mencari idea dan melatih untuk menghasilkan kraf menggunakan batang ais krim. Sebelum program berjalan, para ahli telah melayari youtube untuk melihat cara membuat kraf dari batang ais krim yang di bantu oleh pihak Pi1M. Selain itu, program ini juga bertujuaan untuk mengeratkan hubungan silaturahim antara pihak pengurusan dengan ahli-ahli PI1M disamping mempromosikan PI1M sebagai pusat tumpuan penduduk.

Pengisian program ini ialah menghasilkan kraf menggunakan batang ais krim dengan pelbagai bentuk yang menarik dan pelbagai idea yang dihasilkan oleh para ahli.

Penggunaan ICT digunakan sebagai panduan menghasilkan kraf. Pihak pengurusan Pi1M Gong Kepas mengucapkan ribuan terima kasih kepada para ahli yang meluangkan masa dan idea dalam menjayakan program ini.

 

                                                                    

                                                                                        Gambar sepanjang program

 

                                                                   

                                                                          Hasil Kraf menggunakan "Ice Cream Stick"