Kisah Kejayaan | usahawan | Lydia Olivia Andy
NAMA PI1M : PI1M KG WONOD
LOKASI : KG WONOD, TELUPID.
BUTIRAN DIRI
NAMA PENUH : Lydia Olivia Andy
UMUR : 19 Tahun
STATUS : BUJANG
TARAF PENDIDIKAN : Masih Belajar
PEKERJAAN : PELAJAR
AKAUN FACEBOOK : Lydia Olivia
KISAH KEJAYAAN
Beliau merupakan pelajar di SMK Telupid dan tinggal di Kampung Wonod. Seorang yang rajin menimba ilmu dan suka mencari maklumat berkaitan pelajaran di Pusat Internet 1 Malaysia Kampung Wonod.
Beliau yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia pada tahun 2013 dan mendapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Beliau yang tidak mempunyai apa-apa akses internet di rumah telah datang ke Pusat Internet Satu Malaysia (PI1M) Kampung Wonod untuk maklumat lanjut mengenai tawaran tersebut. Melalui PI1M ini, beliau telah mendapat semua maklumat yang diperlukan dan berjaya mengemaskini semua maklumat yang diperlukan. Melalui PI1M ini juga masa dan jarak untuk menyelesaikan urusan tawaran itu dapat diatasi.
Jarak perjalanan sekitar 300 m dari rumah beliau ke PI1M Kampung Wonod hanya berjalan kaki untuk mendapatkan maklumat dan rujukan yang diperlukan dan untuk meluangkan masa melayari internet.
GAMBAR
MAKLUMBALAS
- Pandangan pertama beliau terhadap PI1M
- Membantu pelajar mencari maklumat dan rujukan dengan pantas.
- Tarikan utama untuk mengunakan kemudahan PI1M
- Membantu saya mempelajari lebih banyak tentang teknologi maklumat.
- Cara PI1M membantu dalam mencapai kejayaan
- Pusat Internet Kampung Wonod banyak membantu saya mempelajari lebih banyak tentang teknologi maklumat.
- Cadangan:
- Memperluaskan liputan capaian internet bagi memudahkan pelajar melayari internet dimana sahaja.