Komuniti

OPEN DAY

TAJUK PROGRAM: Hari Terbuka PI1M Lubok Weston 2015

TARIKH & WAKTU PROGRAM: 7hb Jun 2015  & 8.00 pagi – 2.00ptg

TEMPAT: Gelanggang Sekolah Kebangsaan Lubok Weston

        

  Pada 7 haribulan Jun 2015, PI1M Kg. Lubok Weston telah mengadakan Hari Terbuka untuk  tahun  2015.  Acara  wajib  setiap  tahun  ini menyajikan  pelbagai  aktiviti-aktiviti  menarik  dimana  membabitkan  penduduk kampung dan orang luar. Seramai 161 orang telah hadir dan mendaftarkan diri pada hari tersebut.

Hari  Terbuka  ini  bermula  sejak  pagi  dimana  pada  sebelah  pagi,  diadakan acara sukaneka kanak-kanak, remaja dan dewasa. Klik Dengan Bijak juga diselitkan dalam program ini untuk memberikan lebih maklumat berkenaan keselamatan dan cara-cara yang betul dan sewajarnya untuk melayari Internet. Manakala penyampaian hadiah pula disampaikan pada sebelah tengahari dan berakhir pada jam 2 petang.

Pelbagai  aktiviti  menarik  telah  diadakan  untuk memeriahkan lagi program Hari Terbuka pada hari tersebut. Diharapkan,  Hari  Terbuka  ini  berjaya  merapatkan  hubungan  antara  PI1M  dan komuniti   untuk   melahirkan   warga   celik   IT   dan   komuniti   yang   mampu memperkasakan teknologi maklumat.

Program Bersama Pertubuhan Perladang

Tajuk Program: Program Bersama Pertubuhan Perladang

Tarikh & Waktu Program: 15 OGOS  2015 ( 7.00 Pagi – 5.00 petang )

Tempat: Gelanggang SK. Lubok Weston & Pantai Batu-batu Kg. Lubok

Pada 15 Ogos  2015 yang lalu, satu program telah diadakan sempena sambutan Hari Kemerdekaan. Program ini adalah anjuran KRT Kg. Lubok, Peladang Daerah Beaufort dengan kerjasama Pusat Internet 1 Malaysia. Program ini bermula pada jam 7.00 pagi dan berakhir jam 1.00 petang, kemudian disabung pada jam 2.00 petang sehingga 5.00 petang. Program ini telah dilangsungkan di gelanggang SK. Lubok, manakala acara petang pula dilangsungkan di sekitar pantai Batu-batu Kg. Lubok.

Dianggarkan 400 orang yang hadir untuk memeriahkan lagi acara ini termasuk orang komuniti di sekitar kg. Lubok, keluarga angkat daripada daerah lain dan ahlijawatankuasa Peladang Daerah Beaufort telah sama-sama menjayakan program ini. Antara aktiviti yang diadakan dalam program ini ialah sukaneka, pertandingan gerai tercantik, pertandingan sukan pantai, dan banyak lagi.

Program ini diadakan untuk menyambut Hari Kemerdekaan dengan program- program yang berfaedah. Selain itu, program ini juga menggalakkan dan menggerakkan penglibatan komuniti kumpulan sasaran dan masyarakat umum dalam pembangunan setempat. Secara keseluruhannya, program ini berjalan dengan lancar dan pihak PI1M juga akan turut bekerjasama untuk menjayakan program sebegini pada masa-masa akan datang.


       

© 2014 Semua Hakcipta Terpelihara.