PROGRAM PERTANDINGAN WORD SEARCH & ADVOKASI

14 June 2022 | Berita Terkini

 

                                               PROGRAM DAN AKTIVITI: PROGRAM PERTANDINGAN WORD SEARCH & ADVOKASI

 

                                                                                                                      

 

Pada 14 Jun 2022, Pusat Ekonomi Digital Keluarga Malaysia (PEDi) Kampung Mensudut Lama telah mengadakan Program Pertandingan Word Search Dan Advokasi kepada ahli PEDi iaitu pelajar sekolah rendah tahap dua dari darjah 4,5 dan 6. Program ini bertujuan untuk lebih mempunyai program bersama dengan pihak sekolah terutamanya sekolah kebangsaan selepas sekian tahun tidak dapat berkerjasama menjalankan program bersama dengan pihak sekolah dan ini juga dapat mempelbagaikan bentuk program bulanan di PEDi KGML sendiri.

 

Program word search & advokasi ini dijalankan bersama-sama dengan pihak sekolah setelah sekian lama tiada program bersama. Seramai 15 orang telah menyertai program pada kali ini dan juga 5 orang guru pengiring. Program ini telah berlangsung selama 2 jam. Acara penyampaian hadiah kepada para pemenang dan juga penyampaian cenderahati kepada guru-guru pengiring dalam program ini dan mereka telah memberi sepenuh perhatian dan juga kerjasama dalam program kali ini.

 

Semoga dengan adanya aktiviti-aktiviti seperti ini dapat mengeratkan lagi hubungan bersama para komuniti Kampung Mensudut Lama bahawa permuafakatan yang terjalin menjadi lebih akrab di antara penduduk kampung tidak kira usia dan juga ini menunjukkan bahawa PEDI KGML juga mempunyai program yang pelbagai bentuk dan konsep.

 

Antara aktiviti dalam program Word Search & Advokasi ialah seperti di bawah ini: