PROGRAM 12/2016 - MAJLIS BACAAN YASSIN BERSAMA PPR SEBERANG TERUS & JASA

23 December 2016 | Berita Terkini

PROGRAM PI1M PPR SEBERANG TERUS, KEDAH

 

Pada 23 Disember 2017 , Jumaat majlis bacaan Yassin telah dianjurkan oleh Pi1M Seberang Terus dengan kerjasama komuniti RP Seberang Terus dan JASA. Melibatkan penduduk rumah pangsa Seberang Terus. Majlis bacaaan yassin diadakan di Pi1M Seberang Terus adalah untuk suai kenal antara komuniti dan Pi1M. Majlis ini juga bertujuan untuk mengeratkan lagi sillaturrahim dan juga untuk memberkati lagi kesejahteraan hidup. Majlis ini juga disertai satu lagi badan yang dipanggil JASA. Bernaung dibawah parlimen kuala kedah.

Majlis bacaan yassinMajlis bacaan yassin

JASA juga sentiasa mengadakan program yang akan disertai oleh penduduk Rumah Pangsa Seberang Terus dan komuniti setempat. Memberi pendedahan tentang perkhidmatan yang ada di Pi1M. Majlis ini mendapat sambutan dan kerjasama yang mengalakkakn dari komuniti setempat dan JASA. Pihak Pi1M juga berpeluang menerangkan lebih lanjut berkenaan faedah sekiranya menjadi ahli Pi1M dan menceritakan berkenaan kelas ICT yang dianjurkan oleh pihak Pi1M.

Majlis bacaan yassin

Majlis ini dirasmikan oleh JKK PPR Seberang Terus iaitu En Rashidi Bin Ani. Majlis dimulai dengan kata-kata aluan dan seterusnya kata-kata dari Pengurus Pi1M Seberang Terus. Bacaan Yassin di ketuai oleh ustaz dari Masjid Kg Gunung Sali. Majlis berjalan dengan lancer dengan kehadiran warga komuniti PPR Seberang Terus dan penduduk setempat. Majlis berakhir dengan sesi suai kenal dan penerangan ringakas mengenai Pi1M oleh Pengurus Pi1M. Makanan petang disediakan oleh pihak Pi1M.Pengurus Pi1m juga memberi pendedahan mengenai dunia ICT dan ceramah mengenai Klik Dengan Bijak (KDB).

Bergambar kenangan bersama pengurusan PI1M, PPR Seberang Terus, JASA